Ledarskapsböcker

Ledarskapsböcker ledarskapLedarskapsböcker ett bra alternativ

Ledarskapsböcker ger värdefulla insikter. Om du som chef och ledare vill ta ditt ledarskap till en ny nivå. Och utvecklas så finns det flera alternativ. Det finns ett stort utbud av ledarskapskurser och ledarskapsutbildningar inom området. Som kan hjälpa dig med just detta.

Om du av någon anledning inte känner att du är redo att ta det steget. Eller om du vill testa på egen hand finns det även ledarskapsböcker. Som med allting annat krävs det research för att hitta det som uppfyller just dina behov. Fråga runt i din umgängeskrets om de har tips på böcker de själva har läst eller hört om.

Ledarskapsböcker som utvecklar dig

Ledarskapsböcker kan alltså vara ett bra alternativ för dig som är chef eller ledare. Och som vill utveckla ditt personliga ledarskap. Vill du kanske lära dig mer om hur du strukturerar och genomför ett medarbetarsamtal? Eller hur du motiverar ditt team på bästa sätt? Kanske ska du anställa för första gången och vill veta mer om det?

Det finns ledarskapsböcker för de flesta grenar inom området. Lägg ner lite tid på att söka rätt på boken för just dig. Och du kommer garanterat att ha stor nytta av den under lång tid. Det förutsätter självklart att du också tar dig tiden att läsa den. Ta och beta av några sidor per dag så du även hinner reflektera över den nya informationen.

Ditt ledarskap utvecklas genom ledarskapsböcker

Som chef och ledare finns där alltid ny kunskap att inhämta. Ditt ledarskap kan alltid utvecklas och stiga mot nya höjder allt beroende på vart du siktar. Det finns ledarskapsböcker som kan vara aningen långsamma och svårlästa. Men det finns också de som går rakt på sak och ger dig praktiska tips och råd. Om hur du kan lösa vissa frågor och vanligt förekommande situationer. Hitta rätt i bok-djungeln genom att vara på det klara med vad du har för behov. Och vilka frågor du skulle behöva ha hjälp med.

Nya ledarskapsböcker lite nu och då

Håll ögon och öron öppna för nya spännande ämnen där du kanske skulle kunna ha stor användning av lite guidning. Ledarskapslitteratur speglar olika vägar till ett bra ledarskap. Och kan du utveckla dig som chef och ledare i din egen takt och ta den tid av reflektion som just du behöver. För att få en bra läsrytm är ändå ett tips att planera för aktiv läsning. Genom att dela upp kapitlen över veckorna så att du får en så jämn inlärning som möjligt.

Ledarskapslitteraturen får dig att växa

En bra chef och ledare vet när det är dags att fylla på kunskapen inom ett område och vidareutveckla sig. Att växa in i sin roll är inte detsamma som att sluta sträva efter ny kunskap och nya utmaningar. För att du ska kunna hänga med i arbetsmarknadens ständiga förändringar. Och ligga i framkant med din kompetens krävs ett eget driv efter att söka kunskap. Det finns flera ledarskapsböcker som du kan ha stor nytta av på vägen. Det gäller både för dig som är ny som chef och ledare. Men också för dig som är mer erfaren. Ta hjälp att sålla bland ledarskapslitteraturen och hitta det som just får dig att växa.

Tips!

Ledarskapsböcker ledarskapslitteratur

Ledarskapsexperten Malin Trossing har skrivit två riktigt bra ledarskapsböcker som vi kan rekommendera, och de heter Våga leda effektivt! och Våga leda modigare! Malin kommer snart ut med sin tredje bok som heter Det tydliga ledarskapet.

En annan duktig författare och föreläsare är Thomas Lundqvist som har skrivit över 10 olika ledarskapsböcker och som vi rekommenderar att du tittar närmare på.

Nina Karlsdotter & Dag Bremberg har skrivit boken Så lyckas du som chef, en bra bok om verktyg och metoder för att utveckla ditt ledarskap.

Taking the Lead av Eva Norrman Brandt är en annan i floran av bra ledarskapsböcker som vi kan rekommendera.

Viktigt med rätt ledarskapslitteratur

Både för nuvarande och blivande chefer så finns det en hel drös med utbildningar och kurser att välja mellan. Allt för att slipa på chefskompetensen och skapa framtidens framgångsrika företagsledare. Dessa utbildningar utgör ofta den behövliga grunden i många ledarskap. Och många har en otroligt stor nytta av att gå denna typ av utbildningar. Men det är viktigt att man väljer rätt typ av utbildningar. För den som redan har en chefstjänst är det viktigt att utbildningarna inte tar för lång tid så att de inte påverkar jobbet. Kortare kurser eller distansstudier är därför att föredra. För de som redan lagt beslag på en chefstjänst.

Vid sådana upplägg är det extra viktigt med bra ledarskapslitteratur. Speciellt vid distansstudier, där det finns begränsad tillgång till kursledare. Och där mycket eget ansvar måste tas, så är det viktigt med väldigt pedagogisk och lättförståelig ledarskapslitteratur. Annars finns det en risk att kursdeltagaren inte kan tillgodogöra sig kunskapen riktigt optimalt. Vilket självklart vore synd eftersom att tanken är att man ska få ut så mycket som möjligt av de utbildningar och kurser som gås. Ledarskapslitteratur har alltså i många fall en central roll i huruvida utbildningarna ger ett gott resultat eller inte.

Men även vid strukturerade och lärarledda utbildningar och kurser så kan typen av ledarskapslitteratur ha stor betydelse. Det är ju så att olika människor lär sig olika bra på olika sätt. Medan vissa lär sig bättre med hjälp av praktiska övningar och lärargenomgångar så lär sig andra bättre genom att studera teoretiskt. Så även vid lärarledda utbildningar är det alltså viktigt med en bra ledarskapslitteratur. Så när utbildningar och kurser väljs ut bör en bra ledarskapslitteratur vara högt prioriterad. Den är minst lika viktig som själva upplägget på kursen, och vad kursen lär ut för något.