Ledarskapsexperter

Ledarskapsexpert som skapar utveckling

Att vara ledarskapsexpert inom ett område eller ett ämne betyder att du har specialiserat dig. På att samla sakkunskap inom ett begränsat område. Eller specifikt ämne och koncentrerar dig på att öka din kompetens kring just detta.

Ledarskapsexpert utvecklar ledarskapet

Ledarskapsexperter är specialiserade personer. Vilka är inriktade på att samla in kunskap, skapa idéer och driva på utvecklingen området ledarskap.

Detta sker genom omvärldsbevakning av aktuella diskussioner och trender på arbetsmarknaden. Samt genom vetenskap och forskning. En ledarskapsexpert sammanställer samt kartlägger. Och rapporterar sedan denna information om fältet vilken kan ifrågasätta. Skapa klarsynthet och debatt inom näringslivet allt för att pusha till utveckling.

Flera ledarskapsexperter har specialiserat sig

Det finns flera ledarskapsexperter och ledarskapsproffs vilka har specialiserat sig på just ledarskapet. Eller på närliggande områden. Om du själv är ledare och vill arbeta med din individuella ledarskapsutveckling. Kan en kontakt med ledarskapsexpert som är föreläsare i ledarskap. Hjälpa dig att ta dig an uppdraget och driva en företagsutbildning i önskad riktning.

Förbättringsförslag och utvecklingsmöjligheter

Genom en ledarskapsexpert får du egen coachning. Inom mental träning, ledarskapsverktyg och en chans att bolla tankar och idéer du har. Med någon som är påläst inom ditt speciella område. Med diskussioner och reflektioner kan ni tillsammans öppna dörrar. För att du ska se saker i nytt ljus och komma fram till förbättringsförslag. Och utvecklingsmöjligheter inom din roll samt kompetensutveckling.

Ledarskapsexpert i framkanten

Ledarskapsexperter och Ledarskapskonsult professor Malin TrossingMalin Trossing är ledarskapsexpert och utbildad civilingenjör. Hon hjälper företag och chefer att öka sitt självförtroende, självkänsla och sin effektivitet. Med en egen gedigen bakgrund som ledare på stora företag som exempelvis Ericsson, Saab och Svenska spel. Har Malin mycket erfarenhet av olika utmaningar inom ett ledarskap. Hon har blivit nominerad till Årets ledarskapsbok två gånger. Där hon i sina böcker passionerat skriver om hur du som chef kan bli modigare och effektivare i ledarrollen.

Liksom flera andra ledarskapsexperter har Malin en stark drivkraft till att lära sig nya saker. Allt för att hela tiden utvecklas och fylla lagret av kompetens. Numera driver hon konsultföretaget Dare to lead AB. Där hon arbetar med ledarutbildning för att förändra arbetslivet för dagens ledare och chefer

Ledarskapsexpert på jämställdhet

Flera ledarskapsexperter har sin individuella nisch, en fråga de brinner extra mycket för och kan utan och innan. En av dessa ledarskapsexperter är Camilla Wagner. Som är ledarskapsexpert med jämställdhet som bevakningsområde. Hon är journalist och var länge researchchef på tidningen Veckans Affärer där hon skrev om just jämställdhet. Wagner ansvarar för den årliga listan över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. Och har även skrivit boken ”19 röster om kvinnor och makt”. I början av 2012 drog hon igång en Twitter-kampanj om trakasserier på arbetsplatsen med namnet ”uppåbordet”.

Ledarskapsexpert med ledarskapskompetens

En världskänd expert i ledarslaå, som utöver sin ledarskapskompetens även kan titulera sig som pastor, författare och talare, är amerikanen John Maxwell. Med mer än 60 publicerade böcker inom området ledarskap. Där tre av dessa har sålts i över en miljon exemplar vardera, är Maxwell en av få ledarskapsexperter. Som kan stoltsera med att ha blivit utnämnd till nummer ett. Bland världens största ledarskapsexperter av Inc. Magazine i maj 2014. Han är även grundare till flera stora internationella organisationer. Såsom INJOY, Maximum Impact och EQUIP med flera. Vilka alla är specialiserade inom ledarskapsutveckling. Och arbetar för att hjälpa ledare i deras roll i administrativt ledarskap.

Internationella ledarskapsexperter

Robin Sharma, grundare av Sharma Leadership International Inc., är en av framgångsrika internationella ledarskapsexperter med fokus att hjälpa organisationer utveckla sina anställdas ledarförmåga utan att inneha en titel som ledare. Han är i grund och botten advokat hemmahörande i Canada men även, i likhet med andra ledarskapsexperter, författare till flertalet självhjälpsböcker om personlig utveckling samt ledarskapsutveckling under vidareutbildning.

Sharma har sammanställt en checklista med fem punkter som en grund till att uppnå en hälsosam vardag; 1). Var i lika god fysisk hälsa som en idrottare. 2). Vakna klockan 05 på morgonen och fokusera på sinne, kropp och själ. 3). Lär dig något nytt varje dag. 4). Var utan tekniska hjälpmedel, som smartphones och tv etcetera, minst en timme per dag. 5). Var ödmjuk emot andra och anteckna, varje dag, fem bra saker.

Känd ledarskapsexpert

Ledarskap är ett område med bredd där ledarskapsexperter kan vara inriktade mot mindre delar eller ämnet som helhet. En av de mer svenska kända ledarskapsexperterna är Lena Lid Falkman, ekonomi-doktor vid Handelshögskolan samt frilansande skribent, föreläsare och rådgivare. Hon driver flera forskningsprojekt där den gemensamma nämnaren är ledarskap, organisation och retorik. På bloggen, Lena Lid Falkman, skriver hon om, förutom ledarskap, sociala medier, politik, nyheter, näringsliv, populärkultur med mera.

Ledarskap i praktiken

Leif E. Andersson ger dig som ledare och medarbetare verktyg till hur du ska kunna samverka med din omgivning på ett bättre sätt. Han är ledarskapsexpert och konsult som erbjuder ledarskapsrådgivning för hela verksamheter, mindre grupper eller enskilda individer. Ledarskapsexperter har olika sätt att arbeta där Andersson är en av de ledarskapsexperter som utgår ifrån praktisk och välbeprövad psykologi. Han har skrivit boken ”OBM – Ledarskapets psykologi” som fokuserar på just ledarskap i praktiken med grund i kognitiv beteendeterapi. Boken tar även upp praktiska hjälpmedel på hur du kan skapa en bättre kommunikativ förmåga med steg och tips som leder till verklig förändring.

Ledarskapsexpert med fokus på chefer

Ledarskapsexperter som Anki Udd kan ge dig som chef vägledning samt tips och råd. Angående ditt chefskap och hur du ska kunna utveckla detta ytterligare. Hon är ledarskapsexpert med fokus på chefers utmaningar och förutsättningar. Du kan följa hennes arbete på chefsblogg.se där hon skriver om just detta. Hon arbetar som ledarskapskonsult för Ledarna, Sveriges Chefsorganisation. Och är även författare till boken ”Hållbara chefer” som innehåller praktiska verktyg för dig i chefsrollen. Så att du ska kunna möta de krav och förväntningar som ställs på dig i positionen. Det finns flera ledarskapsexperter som har skrivit ledarskapsböcker där du kan få tips om bra ledarskapsteori.

Ledarskapsexperter på prestationer

Det finns gott om ledarskapsexperter du kan ta hjälp av. Men mycket handlar om att du ska hitta rätt bland dessa, någon som passar just dig. Ledarskapsexperter är till för att guida och coacha dig som är chef till hur du kan arbeta med just ditt personliga ledarskap. Dr. Ichak Adizes är en av världens mest kända ledarskapsexperter i att förbättra organisationers prestationer och resultat. Genom att effektivisera ledningssystemet och dess chef och ledare. Hans arbete har hjälpt några av de största internationella företagen. Och hans metoder är mycket framgångsrika. Adizes kommer ursprungligen från Makedonia men lever numera i Santa Barbara, Kalifornien.

Framstående ledarskapskonsult

En annan välkänd ledarskapsexpert är Peter F. Drucker, 1909-2005, som var en Österrikisk ledarskapskonsult, lärare och författare. Hans skrivande har varit ett viktigt bidrag till de filosofiska och praktiska fundamenten inom den moderna arbetsmarknaden. Han var också en av ledarna i utvecklingen av ledarskapsutbildning. Då han även utvecklade det kända konceptet ”Management by objektives”.

Många av hans böcker ifrågasätter tidigare tankar angående ledarskap och utforskar nya synvinklar. Angående hur människor arbetar med organisation inom arbetsmarknaden, regeringen samt ideella organisationer i samhället. Hans tankar och idéer är fortfarande i allra högsta grad aktuella. Och hand arbete lever vidare genom flertalet institutioner som lär ut enligt hans verk.

Ledarskapsexpert som forskat i ledarskap

Michael Maccoby är en amerikans psykolog, antropolog samt ledarskapsexpert. Som under lång tid ägnat sig åt att forska kring ämnet ledarskap. Hans bok ”spelaren” fick stor uppmärksamhet när den släpptes 1978 då den tar upp amerikanska företagsledares psykologiska orienteringsförmågor. Maccoby kunde påvisa att många av dessa företagsledare kunde kännetecknas av en vinnar-attityd. Som han då fann störde deras känslomässiga utveckling. Många av hans böcker handlar om just ledarskap ur ett psykologiskt perspektiv. Och han är idag ledarskapsexpert samt verksam konsult och president för ”Maccoby Group” i Washington DC.

Ledarskapsexpert inom kvinnligt ledarskap

Marilyn Davidson, som är ledarskapsexpert och författare i Canada, har tillsammans med Cary Cooper skrivit boken ”Shattering the Glass Cieling: The Woman Manager” från 1992. Denna bok handlar om just kvinnors svårigheter och utmaningar inom ledarskap. Och att ha befattningen som chef. Den tar upp många viktiga och högst aktuella tankar om kvinnligt ledarskap. Och hur vi tillsammans ska kunna krossa det så kallade ”glastaket”. Vilket utgör ett stort hinder för kvinnor att arbeta sig uppåt i organisationers hierarki. Hon har även skrivit flera egna, men också tillsammans med Cooper. Böcker för utbildning angående ledarskap ur ett genusperspektiv.

Ledarskapsexperter om modernt ledarskap

Två andra namn, vilka båda innehar titeln ledarskapsexpert, är Kjell Jäverberg och Zia Taravosh. De har skrivit boken ”Organisation och Ledarskap” som främst vänder sig till gymnasieelever. Vilka väljer program där kursen med samma namn som boken ingår. I boken får vi följa utvecklingen av företaget Data Konsult AB. Och se det växa från ett enmansföretag till ett framgångsrikt aktiebolag.

Jäverberg och Taravosh belyser här företagsstrategier och frågor om arbetsrätt samt motivation i ett hållbart ledarskap. I historien ingår flera övningsuppgifter och diskussionsfrågor som handlar om just företagskultur. Och hur organisationer kan utvecklas. Boken är från 1997 men gör aktuella jämförelser mellan traditionella organisationsmodeller. Och en mer modern syn på hur ett företag kan byggas som fortfarande ligger rätt i tiden.

Ledarskap kan ständigt diskuteras

Ledarskap är ett ständigt utforskat och utvecklat område där många olika tankar och åsikter blandas. Ledarskap är något som måste anpassas utefter organisation, individ och situation. Vilket gör det svårt att sammanställa ett vinnande koncept som fungerar för alla. Mycket handlar om vem du är som ledare och det är dina personliga egenskaper, ditt beteende samt dina värderingar. Som till stor del kommer att styra över hur du utövar ditt ledarskap.

Professionell ledarskapsexpert

Området har inget slut vilket gör det ständigt intressant och aktuellt. Det innebär att du alltid kommer att ha behov av att ha tillgång till en professionell ledarskapsexpert.