Ditt ledarskap är att leda andra

Att leda andra och dig själv i ditt ledarskap

Ditt ledarskap är att leda andraDu är företagare ut i fingerspetsarna. Som person drivs du av en idé, din egenutvecklade eller någon annans, och vill lyckas sälja den till din målgrupp. Du vill tjäna pengar på det du gör och kanske också expandera ditt företag. Detta är basen i ditt ledarskap. Att leda andra innebär först och främst att kunna leda sig själv.

Om du inte själv vet vem du är eller vad du står för har du inte en chans att leda andra i din omgivning. Du måste lära dig att känna igen din personlighet och ditt beteende. Att leda andra och utveckla sig själv handlar inte om att förändra allt som är människan i dig.

Hinder i ditt ledarskap

Ditt största hinder inför att lyckas utveckla ditt ledarskap är din egen rädsla. Många av oss är rädda att ta risker. Vi är rädda för att säga vad vi egentligen tycker. Vi ogillar att stickas ut, att få kritik och att bli uppfattade som ointelligenta. Att leda andra kräver modet till att våga vara den ledare du vet att du kan vara.

Har du någonsin tänkt på att du kan stärka upplevelsen av dig själv? Att lära känna sin egen personlighet och sitt beteende kan alla göra, men få gör det. Varför? För att leda sig själv och för att leda andra behöver du en vilja till att prova att se dig själv ur olika vinklingar och perspektiv. Ditt ledarskap börjar med att du utforskar ditt inre för att du på så sätt ska lära dig hur du lägger fokus på din unika kraft och styrka.

Ledarskap är människor. Det är självförtroende, motivation, positiv förändring och trygghet. Men att leda andra är också ett ansvar. Som ledare börjar allt inom dig själv. När du sedan påbörjat din inre resa kan du utforma hållbara visioner, våga ta chanser, fira dina framgångar och leva i nuet.