Ledarskapsfällor

Att vara chef och ledare är inte alltid så enkelt. Du har stora ansvarsområden och höga förväntningar ställs på dig från olika håll. Gör det dock inte svårare än vad det behöver vara. Med förberedelse och kunskap om vanliga ledarskapsfällor. Kan du ta lärdom av dessa istället för att känna misslyckande.

Kom ihåg att vi alla någon gång varit nybörjare och att du med tiden och med ökad erfarenhet kommer att växa på vägen. För att kunna bli den bästa ledaren du kan måste du också våga vara just en ledare. Det är din uppgift att ta beslut.

Vanliga ledarskapsfällor

Vanliga ledarskapsfällor när du är ny som chef och ledare kan också vara att du inte inser att dina medarbetare är nyfikna på dig. Och antagligen har många frågor om både dig som person men först och främst hur du är som ledare. Det innebär att de, både medvetet eller omedvetet, kommer att testa dig och dina kunskaper.

Var bara lugn, detta är helt naturligt och ingår i processen. Detta görs inte av elakhet eller av annan negativ anledning. Utan helt enkelt för att kunna räta ut de frågetecken som finns kring dig och ditt ledarskap.

Kompisfällor

En vanligt förekommande roll som många nytillträdda chefer tar vilken ingår i ledarskapsfällor är ”kompischefen”. Detta är speciellt vanligt när du som tidigare varit ”en i gänget” på arbetsplatsen blir utsedd till chef och ledare. Att tro att du fortfarande kan ha den mer lättsamma kompis-relationen med dina medarbetare är bara naivt.

Du måste, ju förr desto bättre, inse att du inte längre är specialisten inom ett område. Och att dina forna kollegor kommer att ha ett annat förhållningssätt till dig än tidigare. Hädanefter är din uppgift att fördela och leda deras arbete så att resultatet blir så positivt som möjligt. Du ska skapa förutsättningarna för dem så att de kan göra ett bra jobb.

Prioriteringsfällan

Något som är oerhört viktigt i din roll som chef och ledare är att kunna prioritera. En risk som finns är att du tror att allting har lika stor prioritet. Detta tankesätt kommer aldrig att hålla i längden. Om du inte strukturerar upp ditt arbete och tar en sak i taget kommer du att känna att du inte hinner med dina arbetsuppgifter. Och att du inte kommer kunna prestera ditt bästa. Ledarskapsfällor kan innebära att du också måste kunna be om hjälp. När du känner att du tagit på dig mer än vad du klarar av för tillfället.

Skrik inte – en ledarskapsfälla

En vanligt förekommande uppfattning när det kommer till chefer och ledare. Är att denne måste uppträda som en idiot om något ska bli ordentligt gjort. Detta är alltså inte sant. Att missta tuff för rå är ett stort misstag som många chefer och ledare tyvärr gör. Att skrika på människor är enkelt. Att däremot vara genuint tuff är svårare.

Det finns flera ledarskapsfällor du som ledare kan råka stöta på. Det är dock dina handlingar därefter som avgör vem du är som ledare och som individ. En stark och bra ledare vet att denne inte sitter på alla svaren själv.

Ledarskapsfällor nu

Ledarskapsfällor